top of page
Groen bos

Tips voor telefonisch bezwaar

Indien u besluit de gemeente te bellen om telefonisch uw bezwaar kenbaar te maken, lees dan onderstaande tips.

1. Rustige omgeving

Ga in een rustige ruimte zitten, zoals thuis of op kantoor (niet in de auto, dit is vaak niet goed verstaanbaar).

2. Benodigde documenten

  • Neem pen en papier bij de hand, zodat u de informatie van de gemeente op kunt schrijven.

  • Indien u een brief heeft ontvangen (bijvoorbeeld de WOZ-beschikking) dan staat hierop meestal een kenmerk, houd dan dit kenmerk bij de hand tijdens het bellen.

  • Zoek op de brief naar het juiste telefoonnummer en kijk wie de contactpersoon is. Tip: meestal staat de contactpersoon bovenaan de brief vermeld. Is er geen contactpersoon opgenomen in de brief? Vraag dan naar de afdeling WOZ-bezwaren.

  • Neem uw identiteitsbewijs of paspoort erbij voor het burgerservicenummer.

​

​

​

3.  Voorbereiding

Doe voorafgaande aan het telefoongesprek de slagingskansencheck. Als u de vragenlijst volledig invult, krijgt u een overzicht met redenen die u in het bezwaar kunt aanvoeren.

​

Afhankelijk van uw voorkeuren kan het handig zijn deze lijst vooraf te printen of de belangrijke punten te noteren.

​

4. Het telefoongesprek

Nadat u alle voorbereidende stappen heeft doorlopen, is het tijd om de gemeente te gaan bellen.

​

Neem daarvoor de tijd. Vaak zult u in een telefonische wachtrij terechtkomen voordat u met de telefoniste kunt spreken. Het doorverbinden met de juiste afdeling neemt ook de nodige tijd in beslag.

 

Zodra u de juiste medewerker (gemeenteambtenaar) aan de lijn heeft, stelt u zich voor en geeft u het kenmerk van de WOZ-beschikking (de brief van de gemeente) op.

​

Vraag duidelijk naar de naam van de medewerker met wie u spreekt en noteer deze naam.

​

Spreek tijdens het gesprek rustig en duidelijk. Geef de medewerker de tijd om de door u genoemde punten te noteren of zaken aan u uit te leggen. Als u iets niet begrijpt, geef dat dan aan.

​

Belangrijk! Als de medewerker van de gemeente toezeggingen (beloftes) doet, vraag dan altijd om een schriftelijke bevestiging.

​

​

5. Schriftelijke bevestiging

Zorg ervoor dat u altijd een schriftelijke bevestiging krijgt van het telefoongesprek. Daarmee voorkomt u discussie achteraf. Ontvangt u de bevestiging niet meteen? Stuur dan zelf een e-mailbericht aan de gemeente of bel opnieuw en vraag naar de medewerker met u gesproken heeft.

6. Niet het gewenste resultaat?

Overweeg om alsnog schriftelijk bezwaar te maken. Pas daarbij op voor het verstrijken van de bezwaartermijn van 6 weken!

​

Hulp nodig bij het maken van bezwaar? Raadpleeg onze bezwaargenerator.

​

Groen bos
bottom of page